Sposób przygotowania placuszków marchewkowych

Czy kiedykolwiek próbowałeś placuszków na słono? Dzisiaj dajemy Ci szansę spróbowania wersji fit! Zrób placuszki marchewkowe i szpinakowe z dodatkową porcją białka!

Składniki na placuszki marchewkowe:
– 100 g ugotowanej marchewki
– 100 ml mleka migdałowego
– 50 g płatków błyskawicznych
– 30 g bezsmakowego białka ryżowego
– 1 łyżka octu jabłkowego
– ½ łyżeczki sody oczyszczonej
– sól
– curry w proszku

Składniki do dekoracji:
– 200 g pieczarek
– 200 g ogórków
– 50 g rukoli
– posiekana zielona cebula

Składniki na placuszki szpinakowe:
– 100 g posiekanych liści szpinaku
– 100 ml mleka migdałowego
– 50 g płatków błyskawicznych
– 30 g bezsmakowego białka ryżowego
– 1 łyżka octu jabłkowego
– ½ łyżeczki sody oczyszczonej
– sól
– curry w proszku

Sposób przygotowania:

ODDZIELNIE zblenduj marchewki (lub szpinak) z mlekiem migdałowym. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i smaż placuszki na złoty kolor. Udekoruj świeżymi warzywami i smacznego!

WARTOŚCI ODŻYWCZE w 1 porcji (łącznie 2 porcje): Kalorie – 373, Białko – 34 g, Węglowodany – 44 g, Tłuszcz – 5 g.

Będzie mi bardzo miło, jeśli ten przepis Ci się spodobał! Wesprzyj nas poprzez udostępnienie tego przepisu. Dzięki!

blank